KASTAMONU / MERKEZ - Yirmiüçağustos Ortaokulu

Ock

Diliimizn Zenginlikleri Projesi kapsamında Aralık ayında gönüllü velilerimizle ve öğrencilerimizle sınıf kitaplığı elden geçirilerek onarıldı.Öğrencilerimizle matematik  etkinliği,deneyler , etkileşimli kitap okuma ve kitap içerisindeki bilinmeyen sözcüklerle ilgili etkinlikler yapıldı.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Kasım ayında  okulumuzda ailelerinin de katılımıyla sınıf içi etkinlikleri gerçekleştirdik.

Kas

2023-2024 öğretim yılı küçükler ve yıldızlar güreş il birinciliği müsabakalarında okulumuz öğrencileri 7 altın 5 Gümüş 5 bronz madalya kazanmıştır.Altın madalya kazanan öğrencilerimiz Nisan ayında ilimizde yapılacak grup müsabakalarında ilimizi temsil edecektir.

Emeği geçen Beden Eğitimi Öğretmenimiz  Refik TURANI 'ı tebrik ediyoruz. Öğrencilerimizin başarıların devamını diliyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü okulumuzda coşkuyla kutlandı. Hazırladıkları şiirleri ve gösterileri sunan öğrencilerimize ve programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Biz Cumhuriyeti emanet eden Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Kas

Türkiye'den 7 ,Azerbaycan'dan 3 okulun ortaği olduğu "5 DEVLET 1 MİLLET" Gələcəyimiz Gözəlləşəcək eTwinning projemizde; Öğrencilerimize küçük yaşlarda öz kültürümüzden gelen, değerlerimizden beslenen geleneksel çocuk oyunlarımızı öğreterek bu oyunları gelecek nesillerimize aktarmak,Türk Devletleri Teşkilatimizdaki ülkelerimizi (Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye) daha iyi tanımak, tanıtmak amaçlanmaktadır.

Projemiz kapsamında,

- 5 Türk Devletinin kültürel değerlerinden beslenen, geleneksel çocuk oyunlari proje ortağı okullarımızın bahçesine çizilerek, çocuklarımıza tanıtılıp, oynanması,

-5 Türk devletinin bayrakları geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak öğrencilerimiz tarafından tasarlanıp, hazırlanması,

-5 Türk devletinin yöresel kıyafetleri öğrenci ve veli işbirliği içinde tasarlanarak,diğer öğrencilerimize sergilenmesi planlanmaktadır.